woensdag 14 november 2012

Vol verwachting klopt ons hart...

... voor de nieuwe stains en stempels van Tim Holtz!

Ze zijn onderweg en hopen dat ze hier snel zullen arriveren..!
De kleuren van de limited editions distress inkt nu ook in stains verkrijgbaar.


En de nieuwste stempels van Tim Holtz:



maandag 12 november 2012

Nog wat voorbeelden....

Die ik heb gemaakt op de Kreadoe
Label gemaakt met achtergrondstempel en embossingpoeder, 2 houten sterretjes bewerkt met de zilver stain en glittersteentjes...

Achtergrond gemaakt met stains en stempels van Tim Holz
ook hier een houten sterretje zilver gemaakt, toen bestempeld en bewerkt met papertape van Marianne Design

Even tussen de kerstlabels door wat anders gemaakt, het onderste stempeltje is ingekleurd met de distressmarkers, daarmee kun je erg mooi stempelen  met verschillende kleurtjes.


  

 

Label en kaart gemaakt met masker techniek en de leuke kerststempels van Papermania

Op deze kaart heb ik de kerstboom gemaakt met embossing poeder, een mooie combinatie met Kraft Cardstock
De rode "kerstballetjes" heb ik gemaakt met een Gloss gel pen van Viva...wel ff heel goed laten drogen

Bij deze laatste kaart is ook weer gebruik gemaakt van embossingpoeder en wel de zwarte.
Langs de zijkant weer een stukje papertape van MD
 
groetjes
Anneke

Hoe ging dat ook weer?? 2

De techniek van het maskeren en de "resist" maken komen overeen met het vorige tutorial. het verschil zit hem slechts in de inkt waarmee de achtergrond gekleurd is.
Vouw een rechthoekige kaart, snij een vierkant van 9 x 9 cm. uit Specialty Stamping paper, snij een vierkant uit donker cardstock om te matten.

Stempel de afbeelding op het SSP en nogmaals op het maskingpaper. Drogen met de heat-it tool.
Knip het masker uit en plak het over de afbeelding. Gebruik wasco om hier en daar lijntjes te trekken over de gehele afbeelding.
Kleur de afbeelding in met verschillende kleuren distress-inkt. Hier heb ik Salty ocean, picked raspberry, peacock feathers en gathered twigs gebruikt.
 Drogen met de heat-it tool, verwijder het masker en gebruik een distress-marker om het klokje kleur te geven.
 In de oorspronkelijke workshop heb ik de letterstempel geheel gekleurd met de markers en daarna afgestempeld. De seasonal distress kleuren zijn helaas nog niet in een markeruitvoering te krijgen. dat komt vast nog wel, want de kleuren zijn zojuist al wel in de stains uitvoering gelanceerd.
Ik heb dus een beetje gesmokkeld en de letters beïnkt met de picked raspberry, daarna gedeeltes schoongeveegd en verder opnieuw ingekleurd met markers. In dit geval dusty concord en broken china.
Drogen met de heat-it tool en alles een beetje scheef opplakken. Afmaken met een zwart "stiksel" randje.

!!! Op de beurs in Utrecht is een kaart blijven liggen!!! Kijk op mijn blog en reageer, dan stuur ik hem alsnog op!!!

zondag 11 november 2012

Snelle kerstkaarten

Kerst kaarten maken is heel leuk, maar meestal heb je er ook wel een flink aantal nodig. Dan is het wel handig als er een aantal (of allemaal natuurlijk) lekker snel klaar zijn.
Deze 3 heb ik gemaakt met de materialen van Scrapbookzolder:


Stans een label uit wit cardstock met de Tag & Bookplates stans van Tim. Blend deze blauw en roze met distress inkt (salty ocean & picked raspberry). Stempel er met donkerblauw de kerst teksten van Viva Decor op. Stans de Weathered Clock van Tim uit wit cardstock. Inkt de randjes van de wijzers in dezelfde roze en blauwe distress inkt en plak het geheel op het label. Snij het overtollige gedeelte eraf en doe een brad door de wijzers heen. Stans een klein rond labeltje (Tiny Tabs & Tags van Tim) en stempel daar Joy op (Eline's huis). Bevestig het labeltje door middel van wat twine en een stukje foamtape.


Hier als basis een donkerpaarse kaart. Stempel de engel (van Tim) met donker blauw/paars op een stuk glad wit papier. Strooi er direct transparante embospoeder overheen en verhit het met je heat tool. Omdat je gewone inkt ipv embos inkt gebruikt, moet je heel snel werken. Het is niet erg als de embospoeder niet overal blijft plakken, want je ziet de engel toch wel door de gekleurde inkt. Stempel de engel ook op masking tape, knip haar iets ruim uit en plak het over de engel op je cardstock. Stempel nu met lila distress inkt (shaded lilac) de sneeuwvlokken op je cardstock. Blend de randen met dezelfde lila kleur en lichtroze (spun sugar) en plak het geheel op de kaart. Stempel met embosinkt & wit embospoeder Merry christmas (Eline's huis) in de rechter bovenhoek.


Deze kaart is langwerpig met de vouw aan de bovenkant. Je snijdt een stuk cardstock van 21 bij 21 cm en vouwt dat dubbel (past in zo'n bank envelop). Stempel de sneeuwvlokken (Viva Decor) erop met licht blauwe distress inkt (tumbled glass). Blend daarna met dezelfde kleur de hele kaart, dan vallen de naden van de stempel ook gelijk weg. Stempel in 3 hoeken het hulst (Eline's huis) met bruine distress inkt (vintage photo). Plak onderaan een strook papertape (Marianne Design). Stans de vogel met tak (Bird Branch van Tim) uit wit cardstock en blend dat met bruine, grijze en lichtblauwe distress inkt (vintage photo, pumice stone & tumbled glass). Stans nog een label (Tiny Tabs & Tags van Tim) uit wit cardstock en blend dat met dezelfde kleuren als de vogel & tak. Stempel met embosinkt en wit embospoeder de tekst (Eline's huis) erop. Doe 2 lintjes door het gat van het label en knoop het vast met twine. Als laatste plak je het label met foamtape op de kaart.

donderdag 8 november 2012

Terug van de Kreadoe

En hier neemt het normale leven z'n gangetje weer na 5 ontzettend leuke dagen op de Kreadoe..de voorbeeldjes die ik heb gemaakt waren niet meer te tellen en de ontzettend leuke soms verraste reacties als ik het masken demonstreerde, en het distressen, het werken met de stains, inkt, embossingpoeders, etc.etc. daar kan ik nog maanden op teren geloof ik...
Wat was het gezellig om jullie al die leuke technieken te laten zien..en ook in ons verblijf in Doorn was het erg gezellig...
Yvonne (de dame achter de kassa) kan heerlijk koken en heeft o.a een heerlijke stamppot andijvie voor ons gemaakt....maar nu dwaal ik af haha..
Hieronder een voorbeeldje van wat er zo al gemaakt is. op mijn Blog vind je nog veel meer...

Claudia verkoopt leuke houten figuurtjes waaronder deze kerstsok.
 Goud gekleurd met een stain, bestempeld en opgeplakt met 3D tape.
Achtergrondje gemaakt met de stains en wat extra water, achtergrondstempel gebruikt van Tim Holz, tekststempels van Tim.... even matten met zwart cardstock, touwtje erdoor....klaar!
Je kan hem zo versturen als kerstkaart!

 
groetjes
Anneke

Hoe ging dat ook al weer??

We zijn weer thuis van de KreaDoe en zoals beloofd heb ik een tutorial geschreven over een van de workshops die we de afgelopen beurzen hebben gegeven. De andere tutorials volgen op een later tijdstip. Eerst even lekker "chillen" en volop aan de kerstkaarten beginnen.
Je kunt het tutorial op mijn blog vinden: http://anettesscrapblog.blogspot.com
Hieronder de foto van de kaart. Er zit een laagje Glossy Accents zowel op de vlinder, als op de lettertjes, maar dat is niet zo goed te zien.
 Volgend jaar gaan we weer met Scrapbookzolder op " toernee"en hopen dan ieder van jullie weer te zien.