zondag 11 november 2012

Snelle kerstkaarten

Kerst kaarten maken is heel leuk, maar meestal heb je er ook wel een flink aantal nodig. Dan is het wel handig als er een aantal (of allemaal natuurlijk) lekker snel klaar zijn.
Deze 3 heb ik gemaakt met de materialen van Scrapbookzolder:


Stans een label uit wit cardstock met de Tag & Bookplates stans van Tim. Blend deze blauw en roze met distress inkt (salty ocean & picked raspberry). Stempel er met donkerblauw de kerst teksten van Viva Decor op. Stans de Weathered Clock van Tim uit wit cardstock. Inkt de randjes van de wijzers in dezelfde roze en blauwe distress inkt en plak het geheel op het label. Snij het overtollige gedeelte eraf en doe een brad door de wijzers heen. Stans een klein rond labeltje (Tiny Tabs & Tags van Tim) en stempel daar Joy op (Eline's huis). Bevestig het labeltje door middel van wat twine en een stukje foamtape.


Hier als basis een donkerpaarse kaart. Stempel de engel (van Tim) met donker blauw/paars op een stuk glad wit papier. Strooi er direct transparante embospoeder overheen en verhit het met je heat tool. Omdat je gewone inkt ipv embos inkt gebruikt, moet je heel snel werken. Het is niet erg als de embospoeder niet overal blijft plakken, want je ziet de engel toch wel door de gekleurde inkt. Stempel de engel ook op masking tape, knip haar iets ruim uit en plak het over de engel op je cardstock. Stempel nu met lila distress inkt (shaded lilac) de sneeuwvlokken op je cardstock. Blend de randen met dezelfde lila kleur en lichtroze (spun sugar) en plak het geheel op de kaart. Stempel met embosinkt & wit embospoeder Merry christmas (Eline's huis) in de rechter bovenhoek.


Deze kaart is langwerpig met de vouw aan de bovenkant. Je snijdt een stuk cardstock van 21 bij 21 cm en vouwt dat dubbel (past in zo'n bank envelop). Stempel de sneeuwvlokken (Viva Decor) erop met licht blauwe distress inkt (tumbled glass). Blend daarna met dezelfde kleur de hele kaart, dan vallen de naden van de stempel ook gelijk weg. Stempel in 3 hoeken het hulst (Eline's huis) met bruine distress inkt (vintage photo). Plak onderaan een strook papertape (Marianne Design). Stans de vogel met tak (Bird Branch van Tim) uit wit cardstock en blend dat met bruine, grijze en lichtblauwe distress inkt (vintage photo, pumice stone & tumbled glass). Stans nog een label (Tiny Tabs & Tags van Tim) uit wit cardstock en blend dat met dezelfde kleuren als de vogel & tak. Stempel met embosinkt en wit embospoeder de tekst (Eline's huis) erop. Doe 2 lintjes door het gat van het label en knoop het vast met twine. Als laatste plak je het label met foamtape op de kaart.

1 opmerking: