zondag 10 februari 2013

Happy Valentine!

Happy Valentine!

Het is bijna weer zover. 14 februari vieren we valentijnsdag, de dag van de liefde. Reden eens aan de slag te gaan om een leuke kaart te maken, en zie hier het resultaat. Wat heb je nodig om deze kaart te maken: Cardstock: rood, zwart, wit, specialty stamping paper, distress inkt: walnut stain, picket raspberry, wornlipstick, barn door, festive berries, archival inkt: zwart, embossing inkt, embossingpoeder seafoam white, stempels: tekst voor de achtergrond en diverse "harten" stempels, embellishments en katoenkoord creme. Alle producten zijn in  de webshop van scrapbookzolder te verkrijgen. De harten stempels en de embellishments komen uit mijn eigen collectie :)

Rechthoekige kaart:
Snij uit specialty stamping paper drie rechthoeken van 3x9, uit wit cardstock drie rechthoeken van 3,5x9,5, uit zwart cardstock een rechthoek van 14x10 en uit rood carstock een rechthoek van 30x11 (hier vouw je de kaart van).

Stempel met archival inkt de achtergrond stempel op het specialty stamping paper. Laat goed drogen of droog met behulp van de heat tool. Poets twee rechthoeken met distress inkt festive berries en barn door en de andere rechthoek met worn lipstick en picket raspberries, Poets de randen met walnut stain. Poets twee van het witte cardstock met festive berries en een met picket raspberries. De randen ruw maken met de paper distresser en ook poetsen met walnut stain.

Stempel de harten op een stukje specialty stamping paper met embossing inkt en bestrooi met saefoam white embossing poeder. Smelten met de heattool. Knip de harten uit waarbij je een randje wit overlaat. Poets de harten met dezelfde kleuren distress inkt als de rechthoeken. Maakt de randen donker met walnut stain. Kleur het katoenkoord met de distress inkt. Plak alles vast met bijvoorbeeld glossy accents en gebruik faom tape voor de harten. Hang twee leuke belletjes aan het touw en klaar is je valentijnskaart.


Vierkante kaart
Snij uit specialty stamping paper 4 vierkanten van 6x6, uit wit cardstock 4 vierkanten van 6,5x6,5, uit zwart cardstock 1 vierkant van 14x14, uit rood cardstock 1 rechthoek van 15x30 (hier vouw je de kaart van).

Stempel met archival inkt een achtergrond op het specialty stamping paper. Laat goed drogen of droog met de heat  tool. Stempel met embossing ink de harten en betrooi met embossing poeder. Verhit met heat tool. Twee vierkanten vanuit de hoeken poetsen met worn lipstick en picket raspberry en twee met festive berries en barn door. De randen poetsen met walnut stain.
Van de 4 witte cardstock vierkanten 2 poetsen met festive berries en 2 met picket raspberry. De randen ruw maken met de paper distresser en poetsen met walnut stain. Alles vastplakken en versieren met wat embellishments en katoenkoord. En klaar is ook de vierkante variant.

We zijn benieuwd naar jullie creaties. Mail ze naar info@scrapbookzolder.nl. Als je vragen hebt laat maar weten we helpen je graag.

Fijne Valentijnsdag.

2 opmerkingen:

  1. Leuke kaarten en kleuren. Harten zijn ook zo leuk om mee te werken.
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen