dinsdag 11 december 2012

Facebook-actie: kerst-/nieuwjaarskaarten!


Like & share & win: Vandaag viel het eerste zelfgemaakte kerstkaartje door de brievenbus bij ons, daar word ik altijd heel vrolijk van en bracht mij op het idee van deze actie! Door de drukte die Scrapbookzolder met zich meebrengt, blijft er voor mij maar weinig tijd over om mijn eigen kerstkaarten te maken, deze worden dan ook maar 'gewoon' weer in de winkel gekocht ;-). Natuurlijk vinden wij het wel super om zelfgemaakte kerstkaarten te ontvangen, vandaar de volgende actie: stuur ons je zelfgemaakte kerst-/nieuwjaarskaart toe (ons adres kun je vinden op de website bij contact). Onder alle inzenders verloten we op 1 januari het onderstaande pakket met artikelen t.w.v. € 50,00:
 



 

1. Like Scrapbookzolder op Facebook,
2. Deel dit bericht,
3. Stuur ons een kerstkaartje,
4. en Win bovenstaand pakket!

Op 1 januari zullen we de winnaar bekend maken. Zorg dat de naam op het kaartje overeen komt met je Facebook naam. De inzendingen zullen op het blog van Scrapbookzolder geplaatst worden.

woensdag 5 december 2012

Kerstlabel Kreadoe 2012

Hallo Allemaal,

Tijdens de Kreadoe 2012 hebben we twee workshops gegeven, een kaart en een kerstlabel. Anette heeft al eerder de kaart op het blog uitgelegd en nu laten we nog een keer zien hoe het label gemaakt wordt.

Benodigdheden:
Non stick craft sheet, heat it tool, schaar, figuur ponspaper distresser, manilla tag 8, distress stain forest mossdistress stain chipped sapphiredistress stain tarnished brassarchival inkt vermilliondistress inkt fired brick, distress inkt walnut stain, kraft cardstock, embossing inkt, embossing poeder red, waterpen, mini mister, rood/wit twine, bling bling steentjes, zwart cardstock, stempel kerstboom, stempel merry and bright.



Stap 1:
Zet van iedere kleur distress stain een streep op je craft sheet, spray je tag nat met de mini mister en haal de tag door de vloeibare inkt, zo dat je hele tag kleur krijgt. Als de kleuren erg donker zijn dep dan eerst de tag droog met een keukenpapier. Droog daarna met de heat tool.




Op je craft sheet zijn nog druppels inkt overgebleven. Dep je tag hierin om wat meer diepte te krijgen. Liever niet te veel op de plaats waar de kerstboom gestempeld wordt. Droog daarna nog een keer met de heat tool. Poets de randen met walnut stain en distress met de paper distresser.


Stempel de kerstboom met de archival inkt op de tag. Stempel merry and bright op een stukje craft cardstock met embossing inkt, bestrooi met de rode embossing poeder. Strooi de overtollige poeder terug in het potje en verhit met de heat tool todat alle poeder is gesmolten. Knip de tekst uit en laat een randje over. Poets met walnut stain het randje donker. Plak de tekst met een stukje foam tape op je label.



Zet op je craft sheet een stip inkt van de distress stain tarnished brass en distress inkt bired brick. Gebruik je waterpen om de inkt op te pakken de de ballen en blaadjes van de kerstboom in te kleuren.


Versier de boom met enkele bling bling steentjes. Plak een stukje twine aan de onderkant met glossy accents. Plak de tag op een stukje zwart cardstock. Maakt met een handpons het gaatje van de tag open en knoop er een stukje twine door.



Het leuke van deze techniek is dat geen tag hetzelfde wordt. Alle producten zijn te vinden in de webshop. Veel plezier met het maken van de tag. We zouden het leuk vinden jullie creaties te zien. Mail ze naar info@scrapbookzolder.nl

Groeten Saskia